Toidukordade retseptid

Plaadisai moosi ja purukattega 

Toidutare, 15. november 2010, 11:14
Plaadisai moosi ja purukattega Jaan Heinmaa
Kui moosi pole, võib kooki teha ka ainult purutainaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
25 g toasoe pärm
2.5 dl käesoe piim
1 dl suhkur
1 tl Kardemon
0.75 tl sool
8 dl nisujahu
100 g toasoe (või sulatatud) või
PEALE
0.75 l paks hapukas moos (nt kirsi- või pohla-õunamoos)
PURUTAINAS
3 dl jahu
1.5 dl suhkur
100 g või
1 spl vanillsuhkur
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, kardemon, ülejäänud suhkur ning vähehaaval jahu ja rasvaine. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta rätiku alla kerkima 1 tunniks. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kata moosiga, jättes äärtest 1 cm vabaks. Sega kokku purutainas ja pudista koogile. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit (pöördõhurežiimil 15–20 minutit) ehk kuni ääred on pruunikad ja purutainas saanud kauni jume.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee