Lihtne šokolaadikook Foto: Rama
Nädala kook
17. november 2010, 18:45

Lihtne šokolaadikook

Maitseb nii jäätise kui ka vahukoore seltsis.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
200 g küpsetusmargariin
200 g Tume šokolaad
4 tk muna
200 g suhkur
200 g jahu
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 -1,5 dl külmutatud või kuivatatud marju
kaunistuseks tuhksuhkrut

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Määri 26–28 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga ning puista üle jahuga. Keera vormi nii, et jahuseks saab kogu vormi sisepind. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Sulata margariin kastrulis ning lisa tükeldatud šokolaad. Eemalda kastrul tulelt ja lase šokolaadil kuumas sulada. Võid margariini ja šokolaadi sulatada ka mikrolaineahjus. Klopi munad ja suhkur kergelt läbi ning sega kokku pisut jahtunud šokolaadi-margariiniseguga. Sõelu hulka jahu ja kaneel. Sega mass ühtlaseks ning vala ettevalmistatud vormi. Lao peale marjad ning küpseta ahjus 15–17 minutit. Sõelu serveerimisel peale tuhksuhkrut. Maitseb nii jäätise kui ka vahukoore seltsis.