Tortide retseptid

Kiire pidupäevatort 

Toidutare, 9. november 2010, 07:08
Kiire pidupäevatortFoto: Jaan Heinmaa
Kiirelt saad tordi pidupäevalauale poest ostetud põhjaga. Odavam ja etem tuleb see aga isetehtud biskviidist. Kui serveerid torti kohe, pole želatiini vaja kreemi sisse panna, kui tunni või kahe pärast, lisa ka veidi seda.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
1 tk kas biskviitpõhi või
4 tk muna
2 dl suhkur
2 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
VAHELE IMMUTAMISEKS
500 g paksem hapukoor
2 dl kohv
1 väike purk (a 400g) aprikoosi- või virsikupoolikud
3 tk banaan
veidi želatiini
KAUNISTUSEKS
kakaopulbrit ja hakitud šokolaadi

Valmistamine
(Kui valmistad põhja ise, vahusta munad suhkruga, sõelu hulka küpsetuspulbri-jahusegu ning sega läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit.Lase vormis jahtuda.)Lõika tordipõhi pooleks ja niisuta alumine pool kohviga. Lõika aprikoosi- või virsikupoolikud ribadeks ning kata nendega immutatud tordipõhi. Sega kahvliga purustatud banaanid, väheses kuumas kohvis lahustatud želatiin ja hapukoor. Aseta hapukoorekreem lusikaga viljadele. Tõsta teine biskviidipool peale ning niisuta kohviga ka see. Määri ülejäänud hapukoorekreemiga. Sõelu koogile kaunistuseks kakaopulbrit ja puista pinnale hakitud šokolaadi. Kogustest saab 12 koogitükki

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee