Nädala kook

Kamašokolaadiga juustukook 

Toidutare, 9. november 2010, 07:07
Kamašokolaadiga juustukook Jaan Heinmaa
Mahedamaitseline kamašokolaad on hea vaheldus tugevamaitselistele šokolaadiga juustukookidele. Kook saab üsna mahe ja vähemagus ning maitseb hästi ka lastele.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g kakaoküpsised
50 g või
TÄIDIS
300 g kamašokolaad
600 g maitsestamata toorjuust
2 dl suhkur
4 tk muna
3 tk munakollane
1.5 dl hapukoor
PEALE
100 g tume šokolaad
1.5 dl vahukoor
2 spl hele siirup

Valmistamine
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.Sulata 200 g tükeldatud kamašokolaadi kuumaveevannis. Sega toorjuust, suhkur, munad, munakollased ja hapukoor ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud ja jahutatud kamašokolaad. Sega hulka ülejäänud tükeldatud kamašokolaad.Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üle öö külmkapis.Kaunistamiseks sulata tükeldatud šokolaad ning sega koore ja siirupiga ühtlaseks. Nirista koogile ja serveeri. Kogustest saab 12 koogitükki

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee