Taimetoidu retseptid

Pastinaagi-sellerisupp praetud seentega 

Anni Arro, 8. november 2010, 18:06
Pastinaagi-sellerisupp praetud seentegaFoto: Sandra Urvak
Sellel supil on sügise maitse. Kas teadsite, et kunagi ammu päästis pastinaak Eesti näljasurmast? Kui maad tabas kartuliikaldus, pidas pastinaak vastu.

Kogus: neljale

Koostisosad
1.5 l köögiviljapuljong
2 tk Pastinaak
2 vart seller
2 tk hapukamad õunad
200 ml Vahukoor
1 tk sibul
2 sl või
SERVEERIMISEKS
200 g seened (sobivad ka šampinjonid)
1 tk sibul
või
tilli
sool, pipar

Valmistamine
Prae hakitud sibul, pastinaak ja sellerivarred võis. Lisa puljong ja tükeldatud õunad ning keeda, kuni pastinaak on peaaegu pehme. Lisa vahukoor ja keeda veel 5–10 minutit, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Lase kõik sauseguriga sodiks ja aseta pott pliidile sooja tagasi. Niikaua prae sibul ja seened võis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.Serveeri kausitäis suppi praetud seente, maitserohelise ja paari tilga oliiviõliga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee