Küpsetised

Viinamarjakook 

Angelica Udeküll, 20. september 2010, 09:25
Viinamarjakook Daisy Lappard
Kooki võid teha nii liiva- kui ka muretainaga. Liivatainast koogipõhi jääb krõmpsum, meenutades veidi küpsist, muretainaga tuleb kook aga pehmem. Sobivad aga mõlemad.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
300 g Muretainas
2.5 dl röstitud mandlid
1 dl suhkur
2 -3 spl nisujahu
noaotsaga soola
150 g või
2 tk suur muna
1 spl vanillisuhkrut või -essentsi
0.5 tl mandliessents
5 dl pooleks lõigatud ja seemneteta viinamarjad
1 dl Mandlilaastud
Tuhksuhkrut

Valmistamine
1.  Rulli tainas õhemaks ja suru lahtikäivasse koogivormi, et servad jääksid kõrgemaks.2.  Aseta peale küpsetuspaber ja sellele raskuseks herned ning küpseta põhja 190 kraadi juures kuni 25 minutit.3.  Eemalda seejärel küpsetuspaber ja küpseta veel u 10–15 minutit, kuni põhi on kuldpruun.4.  Purusta mandlid ning sega juurde kaks supilusikatäit suhkrut, jahu ja sool.5.  Vahusta toasoe või ja veel kaks lusikatäit suhkrut mikseri abil heledaks vahuks.6.  Lisa ükshaaval munad, jätkates pidevalt vahustamist.7.  Lisa vahu hulka essentsid ja mandlipuru.8.  Laota tordipõhjale kreem, siis viinamarjad ja viimasena puista peale mandlilaastud.9.  Küpeta ahjus 40–45 minutit.# Söömiseks lase koogil täielikult maha jahtuda. Võid panna selle suisa sügavkülma. Veel parem on teha kook valmis eelmisel päeval.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee