Küpsetamata magustoidud

Viinamarja-granita 

Angelica Udeküll, 20. september 2010, 09:25
Viinamarja-graniita Daisy Lappard
Roheline viinamari mõjub granita´s värskemalt, kuigi maiust võib teha ka tumedatest viinamarjadest.

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 dl vesi
2 dl suhkur
3 spl Sidrunimahl
1.5 l rohelised viinamarjad
värskeid mündilehti

Valmistamine
1.  Keeda suhkrust ja veest paari minuti jooksul siirup.
2.  Jahuta siirup maha ja lisa sidrunimahl.
3.  Poolita viinamarjad ja eemalda seemned.
4.  Lisa siirupi hulka ja püreesta kõik ühtlaseks massiks ja suru läbi sõela.
5.  Haki sisse värskeid mündilehti.
6.  Pane valmissegu metallkausiga sügavkülma.
7.  Sega mass aeg-ajalt kahvliga läbi, et see ei jäätuks kamakaks. Tee seda vähemalt kord tunnis.
SOOVITUS
* Külmast väljavõetuna kipub granita ruttu sulama. Selle ennetamiseks võid lisada juurde veidi želatiini – paisuta 1 tl želatiini sidrunimahlas ja sulata seejärel siirupis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee