Küpsetised

Pehme õunakook II 

Anna-Liisa Virkus, 20. september 2010, 19:04
Pehme õunakook IIFoto: Jaan Heinmaa
Serveeri kooki soojalt koos külma vanillijäätise või jahtunult kuuma kakao kõrvale. Õunakook maitseb hästi ka järgmisel päeval, säilib pehme ja mahlasena.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
500 g õunad
2 tl Kaneel (jahvatatud)+
1 spl +suhkur
150 g toasoe või
3.5 dl suhkur
1 tk suurema sidruni riivitud koor
2 tk muna
2 dl piim
5 dl nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
SERVEERIMISEKS
vanillijäätist

Valmistamine
Pane ahi 175'C juurde soojenema.Koori ja puhasta õunad, lõika sektoriteks ning seejärel õhukeseteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga.Määri 26-28cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga või vooderda küpsetuspaberiga.Mikserda toasoe või suhkruga kohevaks vahuks, lisa mikserdamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, sõelu võivahu peale. Lisa ka piim ja riivitud sidrunikoor, sega läbi.Kalla kaks kolmandikku tainast vormi, laota peale õunaviilud ning seejärel ülejääud tainas. Küpseta 45-55 minutit. Proovi küpsust tikuga - kook on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb kuivaks, vastasel juhul küpseta veel veidi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee