Küpsetised

Suvine sõstrapirukas 

Pille Enden, 4. märts 2011, 10:06
Suvine sõstrapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Selle piruka võid valmistada ka tikrite, vaarikate, pohlade või hapude õuntega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ettevalmistus 30 min + ahjus 45-55 min

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
0.75 dl Suhkur
2 tk Munakollane
2.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
KATE
2 tk Munavalge
1 dl Suhkur
200 g maitsestamata toorjuust
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl Kartulijahu
2.5 dl Must sõstar
2.5 dl Punane sõstar

Valmistamine
Vahusta või suhkruga. Sega ükshaaval vahustades hulka munakollased. Lisa omavahel segatud kuivained ja piim. Suru tainas 28 cm võiga määritud pirukavormi põhjale. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus allosas 12-15 minutit kuldkollaseks.Sega toorjuust, suhkur, vanillsuhkur ja kartulijahu ühtlaseks. Lisa hulka kõvaks vahuks klopitud munavalged ja sõstrad. Tõsta segu tainale. Küpseta 175-kraadise ahjus veel 35-40 minutit või kuni täidis on tahenenud. Võta ahjust ja lase enne serveerimist koogil täiesti maha jahtuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee