Nigella kirsi-juustukookFoto: nigella.com
Kiudainerikkad toidud
28. aprill 2009, 09:02

Nigella küpsetamata kirsi-juustukook

See retsept on kummutanud ühe minu eluaegse eelarvamuse, mis on iseenesest hea, aga rahutukstegev. Olin veendunud, et õige juustukook on korralik küpsetatud juustukook, aga ma ei ole selles enam nii kindel.

Koostisosad
3 dl purustatud täisteraküpsised (Digestive)
2 sl suhkur
75 g pehme või
300 g toorjuust
60 g tuhksuhkur
1 tl vanilliekstrakt
0.5 tl Sidrunimahl
2.5 dl Vahukoor
300 g musta kirsi konfitüür

Valmistamine
See "vale" küpsetamata juustukook, mis 1970ndatel serveerimislaudadel figureeris, on mind täiesti ära võlunud. See kook on kerge, temas on teravust ja ta on jaburalt hea. Kuna ta ka valmib kiiresti ja lihtsalt, on veelgi rohkem põhjust rõõmu tunda. Mis kirsikomponenti puutub, siis ise kasutan üht Prantsuse kirsihoidist, millele pole suhkrut lisatud, ja üldiselt võiks suhkruga moosist hoiduda. Kui on kirsihooaeg, võid koogi katta hoopis mõne peotäie värskete kirssidega.
Valmistamine:
Purusta küpsiseid köögikombainis, kuni need hakkavad puruks muutuma, siis lisa suhkur ja või ning sega segu ühtlaseks. Samuti võid purustatud täisteraküpsised kausis puulusika abil või ja suhkruga segada.
Suru segu 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, surudes ääri veidi kõrgemale.
Sega kausis toorjuust, tuhksuhkur, vanilliekstrakt ja sidrunimahl ühtlaseks massiks.
Löö vahukoor õrnalt vahtu ja lisa toorjuustusegule.
Tõsta juustukoogi täidis küpsisepõhjale, silu spaatli abil pealt siledaks ja pane 3 tunniks või terveks ööks külmkappi.
Kui oled valmis serveerima, vabasta juustukook vormi seest ja määri peale musta kirsi konfitüüri.
Kogus 6 kuni 8 tükki.