Kogus: neljale
Koostisosad
600 g hakitud või riivitud juust (nt. Gruyere, Emmental, Brie ja Camembert)
300 ml Valge vein
3 tl kirsiviin
2 tl Maisitärklis
1 kooritud küüs Küüslauk
pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
SERVEERI KOOS
porgandikangid
puhastatud redised
röstitud leivakuubikud
salatsigur (pulkade või õhukeste lootsikutena)
muu dippimiskõlbulik
Valmistamine
Pane hakitud või riivitud juust fondüüpotti, lisa vein ja kuumuta pliidil keemiseni, nii et juust sulab vedelaks.Keera kuumus väiksemaks. Sega väikses kausis maisitärklis ja kirsiviin ning kalla segu fondüüpotti, lisa ka küüslauguküüs.Maitsesta pipra ja muskaatpähkliga ning tõsta fondüüpott lauale leegi kohale. Serveeri erinevate köögiviljadega, mida on hea fondüü sisse dippida.
Kommentaarid (0)