Linnuliha retseptid

Kana-porruvorm 

Pille Enden, 26. aprill 2009, 06:49
Kana-porruvorm Jaan Heinmaa
Lahjast kanalihast ja ohtralt porrut sisaldav roog on kerge ja väherasvane. Võid valmistada portsjonitena neljas väikeses või ühes suures vormis.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Pastinaak
400 g Kartul
500 g Kanafilee
2 sl Maisijahu
1 sl Õli
500 g Porrulauk
0.5 tk sidruni riivitud koor
hakitud petersell
1 sl Hapukoor
1 sl Vahukoor
1 sl Sinep
Sool

Valmistamine
Koori ja tükelda pastinaak ja kartulid. Keeda 15 min soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja tambi koos vähese keeduvedelikuga katki, maitsesta soolaga. Säilita 2 dl keeduvett kana hautamiseks. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja sega maisijahuga. Kuumuta õli pannil, vala sinna viilutatud porru ja kuumuta 3 min. Lisa kanatükid ja 2 dl köögiviljakeeduvett, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta10 min, kuni kana on pehme. Võta pann tulelt. Sega hulka riivitud sidrunikoor, hakitud petersell, hapu- ja vahukoor ning sinep. Maitsesta soolaga. Tõsta kana-porruhautis vormi. Kata pastinaagi-kartulipüreega ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 min, kuni kate on krõbe ja kuldpruun. Kalorsus 438 kcal/portsjon

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee