Eesti köök

Hakk-kotletid praekartuliga 

Toidutare, 7. mai 2010, 06:27
Hakk-kotletid praekartuliga Jaan Heinmaa
Vahel tekib igaühel igatsus kotlettide ja praekartuli, meie emade-vanaemade tavapärase toidu järele. Siin kasutatud kartulimaitseaine annab kotletitainale uue maitsenüansi, kuid selle asemel võid lisada ka muud meelepärast kodus leiduvat maitsesegu.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g Hakkliha
1 tk väike sibul
2 küünt Küüslauk
2 viilu sai
1 dl vesi
1 tk Muna
0.5 dl Hapukoor
sool, pipar
1 tl Kartulimaitseaine

Valmistamine
 Pane saiaviilud kaussi vee sisse ja lase paisuda 5–10 minutit. Samal ajal haki sibul ja küüslauk. Sega hakkliha muna, sibula, küüslaugu, kuivemaks pigistatud saiaviilude ja hapukoorega. Maitsesta soola, pipra ja kartulimaitseainega. Vormi hakktainast kotletid ning prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Samal ajal prae teisel pannil keedetud või toored kartulid, kuidas just endale meeldib.Roa lisandiks sobib hästi värske kapsasalat ja/või majoneesi-hapukoorekaste rohke rohelise sibula ja tilliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee