JäätisekookFoto: Nigella Express
Küpsetamata magustoidud
22. aprill 2009, 13:31

Jäätisekook

Kokk ei tohiks valetada, aga see on nii ahvatlev, kui tead, et selle koogi välimus ja maitse jätavad mulje, justkui see oleks väga keeruline, aga tegelikult ei pea peale segamise suurt midagi tegema.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1.5 l Jäätis
100 g maapähklid meega
200 g maapähklitükid šokolaadis või šokolaaditükid
60 g krõbe šokolaadibatoon (näit. Nestle) kildude ja puruna
150 g kihilised küpsised tükkide ja puruna
iirisekaste
šokolaadikaste

Valmistamine
Küll aga tuleb seda kindlasti serveerida sooja kastmega, et kõik oleks täiuslik. Võid jäätisega vabalt segada ka muid küpsiseid, pähkleid ja muid tükikesi, mis annavad krõmpsu, tekstuuri ja ootamatuid maitsevälgatusi. Samas on raske uskuda, et seda retsepti saaks veel kuidagi paremaks muuta, antagu mulle andeks.
Valmistamine:
Lase jäätisel veidi pehmeneda kas külmkapis või toatemperatuuril. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred toidukilega, nii et kile jääb veidi üle ääre rippuma.
Kummuta veidi pehmenenud jäätis kaussi ja sega juurde maapähklid, 150 g maapähklitükke piimašokolaadis või šokolaaditükke, šokolaadibatoon kildudena ja 100 g kihilisi küpsiseid tükkide ja puruna või šokolaadiküpsisepuru. Kraabi jäätisesegu lahtikäivasse vormi ja silu pealt nagu kooki, kata toidukilega ja pane sügavkülma tahenema.
Võta vahetult enne serveerimist kook külmast välja, vabasta vormi seest, eemalda ettevaatlikult toidukile ja aseta kook taldrikule või koogialusele. Raputa peale ülejäänud 50 g maapähklitükke piimašokolaadis või šokolaaditükke ja ülejäänud kihilised küpsised tükkide ja puruna või šokolaadiküpsisepuru. Lõika viiludeks ja serveeri iirisekastmega, lastes sel pitsiliselt üle äärte voolata.