Lihatoidu retseptid

Väikesed mõnusad hakklihapannkoogid 

Alvar Andres Virkus, 17. juuni 2009, 08:11
Väikesed mõnusad hakklihapannkoogidFoto: Jaan Heinmaa
Maitsvad väikesed pannkoogid, mida on mõnus pakkida kaasa kooli, piknikule või metsa seenele. Valmivad kiirelt, mistõttu neid on hea valmistada ka hommikusöögiks või ootamatutele külalistele. Maitsevad kõige paremini kuumalt koos külma kastme ja värske tomati salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT +10 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Koostisosad
TAINAS
2 tk Marineeritud kurk
2 tk Muna
3 dl vesi
2 dl pannkoogijahu (Vilma)
300 g Hakkliha
150 g Riivjuust
sool, must pipar
PRAADIMISEKS
õli
KASTE
1 dl majonees
1 dl hapukoor
2 tk marineeritud kurk
1 tk keedetud muna
värskelt hakitud till
sool

Valmistamine
1. Lõika kurgid väikesteks kuubikuteks.2. Löö munad kaussi. Lisa vesi ja klopi munad vispliga lahti. Seejärel sega hulka pannkoogijahu.3. Sega tainasse ka hakkliha, tükeldatud kurgid ja riivitud juust. Maitsesta soola ja pipraga.4. Küpseta pannil õlis väikesed lusikapannkoogid.5. Kastme valmistamiseks tükelda kurgid ja haki muna, sega kokku ülejäänud kastmeainetega. Paku pannkooke koos kastme ja tomatisalatiga.