Tomatid hakklihatäidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
26. august 2010, 08:39

Tomatid hakklihatäidisega

Serveeri täidetud tomateid pearoana, kergeks suviseks lõunaks, buffee-laual või piknikuroaks.

Kogus: neljale

Koostisosad
8 tk suur tomat
sool-pipar
pruun suhkur
600 g veisehakkliha
1 tk Muna
2 sl Riivsai
2 küünt Küüslauk
2 tk Šalottsibul
1 kimp Petersellilehed
2 vart Varsseller koos lehtedega
Oliiviõli
400 g kooritud tomati (konserv)

Valmistamine
Lõika tomatitelt kaas maha ja kraabi sisu lusikaga välja. Haki kaas ja sisu peeneks ning sega soola ja pruuni suhkruga. Maitsesta tühjaks õõnestatud tomatid seest soola-pipraga ja pane 20 minutiks kummuli köögipaberile nõrguma.Sega hakkliha soola, pipra, muna, riivsaia ning hakitud küüslaugu ja peterselliga – segu peab jääma üsna tahke. Kuivata tomatid seest ja täida hakklihamassiga.Tükelda seller ja haki šalottsibulad, pruunista kastruli põhjas õlis ja tõsta välja. Pruunista tomatid, hakklihapool all, kiiresti kastruli põhjas ja keera ringi. Tõsta selleri-sibulasegu potti tomatite juurde tagasi ning lisa hakitud petersell ja purustatud tomatid või tomatikaste.Keeda tomateid selles kastmes madalal kuumusel 20–25 minutit.