Kalatoitude retseptid

Eriline tuunikalasalat 

Angelica Udeküll, 29. mai 2009, 06:02
Eriline tuunikalasalatFoto: Daisy Lappard
Eelista õliga tuunikalakonservi, kuna see on reeglina mahlasem kui veega konservid.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk tuunikalakonserv
4 sl grillitud baklažaani konserv
1 kimp Lehtsalat
2 klaasi Kirsstomatid (poolitatud)
2 viilu Röstsai
2 tl Või
KASTMEKS
1 tk Anšoovisefilee
3 sl Majonees
2 sl Oliiviõli (külmpressitud ehk extra-virgin)
2 tl Kapparid
2 tl Sidrunimahl

Valmistamine
1.  Valmista esmalt kaste – selleks püreesta saumikseriga kõik komponendid, kuni on moodustunud kreemjas kaste. 2.  Aseta purgi või kausi põhja salatilehed, selle peale baklažaanikonserv, poolitatud kirsstomatid, kaste ja nõrutatud tuunikalakonserv. 3.  Peale aseta krõbedad saiakrutoonid – määri röstsaiaviilud võiga kokku, lõika sai kuubikuteks ja küpseta kuubikud ahjus kuldpruuniks. Vahepeal võid kuubikuid ka segada, et need muutuksid ühtlaselt krõbedaks. 4.  Salatit süües võta lusikaga väike amps igast kihist või sega salat vahetult enne söömist läbi.# Siintoodud kastme asemel sobib salati peale ka tavaline, neutraalse maitsega majonees, samuti sojamajonees.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee