Lihatoidu retseptid

Kartuli-hakkliharull 

Toidutare, 21. aprill 2009, 08:04
Kartuli-hakkliharull Jaan Heinmaa
Soe kartuli-hakkliharull sobib hästi nii peolauale kui ka argiõhtuks. Serveeri koos värske salatiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
VALMISTUSAEG: 20 MINUTIT + 1 TUND AHJUS

Koostisosad
TAINAS
500 g keedetud kartulid
5 sl Kartulijahu
2 sl sulatatud või
1 tk muna
1 tl sool
hakitud petersellilehed
TÄIDIS
250 g hakkliha
1 tk Muna
1 tl sool
0.3 tl Must pipar
1 tl Majoraan või pune
hakitud petersellilehed
PEALERAPUTAMISEKS
50 g Riivjuust
2 sl Riivsai
1 sl hapukoor

Valmistamine
Koori ja riivi jahtunud kartulid. Lisa kartulimassile ülejäänud tainaained ning sega korralikult läbi. Rulli tainas küpsetuspaberil või fooliumil õhukeseks plaadiks. Puista peale riivsaia. Täidiseks sega hakkliha, muna, sool, pipar, majoraan (või pune) ja petersell. Jaota täidis ühtlaselt tainale, jättes ääred 2–3 cm ulatuses vabaks. Keera küpsetuspaberi abiga ettevaatlikult rulli ning tõsta koos sellesama paberiga ahjuplaadile. Küpseta 200° juures 45 minutit. Määri rull pealt hapukoorega ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta veel 10–15 minutit, serveeri kuumalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee