Nädala kook

Elevandikõrvad kaneelisuhkruga 

Toidutare, 17. aprill 2009, 11:02
Elevandikõrvad kaneelisuhkruga Jaan Heinmaa

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
0.5 kg Lehttainas
1 dl Suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Rulli tainas küpsetuspaberil 20 x 40 cm suuruseks ristkülikuks. Sega suhkur kaneeliga. Riputa tainale võimalikult ühtlaselt peaaegu pool kaneeli-suhkrusegust ja patsuta see käega tainasse. Kummuta tainaplaat paberit appi võttes teisele küpsetuspaberile, nii et ülespoole jääb katmata külg. Kata ka see kaneelisuhkruga, jättes 1 sl pealeriputamiseks. Tõsta seejärel taina mõlemad lühemad servad kokku mõttelisele keskjoonele. Korda sama tegevust veel kord, nii et mõlemal pool keskjoong on neli tainakihti.Tõsta nüüd ühe poole neli kihti teise poole peale ja vajuta kergelt kokku (nagu suleksid paksu ajakirja). Mähi tainas aluspaberisse ja pane vähemalt pooleks tunniks külma.Lõika pakist väga terava noa või tainaketta abil 0,5cm paksused viilud ja kata nende mõlemad pooled vähese kaneelisuhkruga. Tõsta koogikesed pannilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes vahele 5 cm paisumisruumi.Küpseta ahju alumisel siinil 225'C juures 7-8 minutit, pööra siis ringi ja küpseta 5 minutit. Tõsta ükshaaval restile jahtuma.Põhimõtteliselt võib neid koogikesi valmistada ka teistsuguste täidistega, kuid mitte ükski ei jää nii atraktiivne ja korrektne kui kaneelisuhkruga tehtu. Ülejäänud lisandid kipuvad kihtide vahelt välja vajuma ning kõrbema.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee