RoquamoleFoto: Nigella Express
Mehhiko köök
15. aprill 2009, 18:30

Roquamole ehk juustune dipikaste avokaadoga

Olen pidanud end kõvasti tagasi hoidma, et seda retsepti mitte kirja panna. Loomulikult tean, et Roqueforti juust pole Mehhikost pärit, aga see sulandub avokaadoga nii imeliselt, et ma ei suutnud vastu panna; loodan, et ka teised ei suuda. Kuigi olen sellele uskumatule dipile pannud nimeks Roquamole, sobib mõni tavalisem sinihallitusjuust siia tegelikult paremini kui just Roqueforti juust. Ise hoian selle dipi tarbeks külmkapis St. Aguri sinihallitusjuustu.

Kogus: neljale

Koostisosad
125 g murendatud Roqueforti või St. Aguri juust
60 ml Hapukoor
2 tk Küps avokaado
30 g viilutatud marineeritud rohelisi jalapeño-pipraid
2 vart hakitud roheline sibul
0.25 tl Paprika (jahvatatud)
maisitortiljakrõpsud

Valmistamine
Kõrvale ei pea tingimata tortiljakrõpse pakkuma, kuigi need muudavad kogu komplekti väga kutsuvaks. Mulle endale meeldib suur köögiviljavaagen täis rediseid, porgandikange, suhkruherneid – mida aga hing ihaldab. See dipp sobib nii joogi kõrvale, lõunaampsuks kui aplaks õhtusöögiks ühele. Hommikusöök on ainus söögikord, kus ma pole seda veel kasutanud, aga see on vaid aja küsimus...
Sega kausis kokku murendatud sinihallitusjuust ja hapukoor. Purusta avokaadode viljaliha kahvli abil ja lisa segule. Haki jämedalt jalapeño-viilud ja sega koos peeneks hakitud talisibulaga pasta sisse. Tõsta pasta taldriku või vaagna keskele, raputa peale paprikapulber ja täida taldrik/vaagen tortiljakrõpsudega. Lase hea maitsta.