Aasiapärane hakklihahautisFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
2. juuni 2009, 07:22

Aasiapärane hakklihahautis

Jasmiiniriis ja ingver teevad sellest roast ehtsa aasia köögi hõrgutise. Rooga võid soovi korral serveerida ka pikateralise riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Jasmiiniriis
500 g veisehakkliha
1 sl Oliiviõli
1 tk punane paprika
0.5 dl hakitud petersellilehed
2 küünt Küüslauk
2 cm Ingver
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl sool
0.5 tl Must pipar
1.5 dl vesi
0.5 tk Puljongikuubik
2 sl Sojakaste
1 sl Tšillikaste

Valmistamine
Keeda riis pehmeks. Samal ajal pruunista hakkliha 0,5 sl õlis ja vala potti. Kuumuta pannil ülejäänud õlis 4–5 minutit õhukesteks viiludeks lõigatud küüslauguküüsi, ribadeks lõigatud paprikat, hakitud peterselli ja riivitud ingverit. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Sega hulka hakkliha. Lisa vesi, puljongikuubik, tšillikaste ja soja ning hauta 5 minutit. Serveeri kuuma riisiga.