Lihatoidu retseptid

Aasiapärane hakklihahautis 

Toidutare, 2. juuni 2009, 07:22
Aasiapärane hakklihahautis Jaan Heinmaa
Jasmiiniriis ja ingver teevad sellest roast ehtsa aasia köögi hõrgutise. Rooga võid soovi korral serveerida ka pikateralise riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Jasmiiniriis
500 g veisehakkliha
1 sl Oliiviõli
1 tk punane paprika
0.5 dl hakitud petersellilehed
2 küünt Küüslauk
2 cm Ingver
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl sool
0.5 tl Must pipar
1.5 dl vesi
0.5 tk Puljongikuubik
2 sl Sojakaste
1 sl Tšillikaste

Valmistamine
Keeda riis pehmeks. Samal ajal pruunista hakkliha 0,5 sl õlis ja vala potti. Kuumuta pannil ülejäänud õlis 4–5 minutit õhukesteks viiludeks lõigatud küüslauguküüsi, ribadeks lõigatud paprikat, hakitud peterselli ja riivitud ingverit. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Sega hulka hakkliha. Lisa vesi, puljongikuubik, tšillikaste ja soja ning hauta 5 minutit. Serveeri kuuma riisiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee