Sealiha retseptid

Peedi-sealihakaste 

Pille Enden, 14. mai 2009, 13:13
Peedi-sealihakasteFoto: Jaan Heinmaa
Kastet ilmestab kerge sinihallitusjuustu maitse. Suured juustusõbrad võivad seda ka rohkem lisada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg 35 minutit + 30 minutit hautamiseks

Koostisosad
500 g Sealiha
2 tk Peet
1 sl Õli
1 tk Punane sibul
2 küünt Küüslauk
2 sl Sidrunimahl
6 dl lihapuljong
50 g Sinihallitusjuust
1 dl Rõõsk koor 10%
1 sl Suhkur
sool, must pipar
2 sl Maisijahu
pune

Valmistamine
Lõika liha kangideks. Koori peedid ja lõika samuti kangideks. Kuumuta õli pannil ja pruunista selles liha. Lisa pannile hakitud sibul ja küüslauk, peedikangid ja sidrunimahl ning jätka praadimist pidevalt segades 4–5 minutit. Lisa puljong, murendatud juust, kohvikoor ja suhkur. Kata kaanega ja lase madalal kuumusel 30 minutit haududa (kuni ained on pehmed). Maitsesta pipra ja vajadusel soolaga.Sega maisijahu vähese veega, lisa kastmele ja kuumuta, kuni see pakseneb (ära keeda!). Raputa pinnale hakitud punet. Serveeri keedetud kartulite või kartulipüreega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee