HirsisalatFoto: Daisy Lappard
Linnuliha retseptid
11. august 2010, 07:30

Hirsisalat

Hirss on teenimatult tähelepanuta jäänud, kuigi need väikesed kuldkollased terad on väärtuslikuks mineraalide allikaks ja kõhule kerged seedida.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 dl Hirss
2 dl vesi või köögiviljapuljong
1 tl Õli
1 tk Suitsukanakoib
6 tk Kirsstomatid
1 pott Põld-võõrkapsas ehk rukola
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl
1 tl Mesi
1 sl Oliiviõli

Valmistamine
1.  Loputa hirsiterad ja pane soolaga maitsestatud veega keema. Keeda u 15 minutit madalal kuumusel, kuni vedelik on ära keenud. 2.  Lase mõni minut seista ja sega kahvliga õhulisemaks. 3.  Eemalda suitsukanakoivalt nahk ja viiluta liha. 4.  Aseta taldriku põhja salatilehed, selle peale poolitatud kirsstomatid ja kanaliha. Kõige peale puista hirsiterad. 5.  Serveeri salatit kerge õlikastmega: sega omavahel mesi, oliiviõli ja sidrunimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga.# Salati hulka võid lisada ka punast sibulat ja fetajuustu. Peale kana sobib salatit teha ka suitsulõhega. # Kiire kastme saad ka, kui segad omavahel lihtsalt oliiviõli ja palsamiäädika.