Sidruni-hapukoorekook
Koostisosad
125 g Või
1.5 dl Suhkur
Ühe sidruni koor
2 tk Muna
1.25 dl Hapukoor
kahe sidruni mahl
4 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
2 sl mandlikreem
Mandlilaastud
Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega. Lisa toasoojad munad ja sega. Lisa hapukoor ja sidrunimahl ning kõige lõpus küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga koogivormis 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Ei ole hullu kui kasutad laiemapõhjalisemat koogivormi (26 cm läbimõõduga), kook tuleb lihtsalt õhem ja lisaks küpseb see ahjus kiiremini (umbes 30 minutit).
Mandlikreemiks võta peotäis mandleid, koori need (leota kuumas vees, siis tuleb koor paremini maha) ja jahvata kohviveskis peeneks jahuks. Lisa sama suur kogus tuhksuhkrut ja 1 munavalge, sega. Tulemus peab saama piisavalt kreemine (lisa vajadusel teelusikaga vett).
Määri mandlikreem jahtunud koogile ja puista koogipind üle mandlilaastudega.