Küpsetised

Sidruni-hapukoorekook 

Eva Palu, 13. aprill 2009, 07:44
Sidruni-hapukoorekook Eva Palu
See on hästi intensiivse sidruni maitsega pehme keeksi-laadne kook, mille hapusust tasakaalustab mandli-martsipanine kate. Kui eelistad vähem hapumat, kasuta ühe sidruni mahla.

Koostisosad
125 g Või
1.5 dl Suhkur
Ühe sidruni koor
2 tk Muna
1.25 dl Hapukoor
kahe sidruni mahl
4 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
2 sl mandlikreem
Mandlilaastud

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega. Lisa toasoojad munad ja sega. Lisa hapukoor ja sidrunimahl ning kõige lõpus küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga koogivormis 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Ei ole hullu kui kasutad laiemapõhjalisemat koogivormi (26 cm läbimõõduga), kook tuleb lihtsalt õhem ja lisaks küpseb see ahjus kiiremini (umbes 30 minutit).
Mandlikreemiks võta peotäis mandleid, koori need (leota kuumas vees, siis tuleb koor paremini maha) ja jahvata kohviveskis peeneks jahuks. Lisa sama suur kogus tuhksuhkrut ja 1 munavalge, sega. Tulemus peab saama piisavalt kreemine (lisa vajadusel teelusikaga vett).
Määri mandlikreem jahtunud koogile ja puista koogipind üle mandlilaastudega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee