Kreeka köök

Tsoureki – Kreeka lihavõttesai 

Angelica Udeküll, 13. aprill 2009, 11:16
Tsoureki – Kreeka lihavõttesaiFoto: Daisy Lappard
Kreeklaste originaalretsept näeb ette mahaleb-kirsipuu ja mastikspistaatsia lisamist. Eestist selliseid maitseaineid ei leia, kuid Kreekasse sattudes tasub end nendega varustada.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
500 g nisujahu
75 g suhkur
50 g või
1 tk muna
0.5 tl sool
25 g värske pärm
1.5 dl vesi
1.5 dl Piim
50 g Sukaad
2 sl hakitud pistaatsiapähklid
2 sl Kaneel (jahvatatud)
KAUNISTUSEKS
1 tk Muna (toores)
3 tk värvitud keedumuna

Valmistamine
1.  Lahusta leiges vees pärm. 2.  Sega kausis omavahel hoolikat kõik taina komponendid, sh pärm. 3.  Segatud tainas kummuta lauale ja sõtku tainast umbes viis minutit. 4.  Aseta tainas uuesti kaussi, kata see käterätikuga ja lase tund aega toasoojas kerkida. 5.  Kerkinud tainas jaota laual kolmeks võrdseks osaks ja rulli osad pikkadeks ribadeks. 6.  Aseta ribad ahjuplaadile ja põimi need palmikuks. Palmik jäta ahjuplaadil toasoojas veel kuni tunniks ajaks kerkima. 7.  Klopi üks toores muna lahti ja määri sellega palmik pealt kokku. Palmiku keskele suru kolm värvitud muna. 8.  Aseta palmik eelsoojendatud 210kraadisesse ahju 25 minutiks küpsema.# Soovi korral võid saia sisse lisada ka rosinaid ja sukaadi asendada riivitud apelsinikoorega. # Värvitud munad tähistavad traditsiooniliselt Kristuse verd, soovi korral võid need lisamata jätta.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee