Ameerika köök

Ameerika krõbedad šokolaadimunad 

Angelica Udeküll, 13. aprill 2009, 07:44
Ameerika šokolaadimunadFoto: Daisy Lappard

Koostisosad
0.5 klaasi Tuhksuhkur
0.5 klaasi Pähklivõi
1 klaas krõbedad riisihelbed
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Valge šokolaad
150 g Tume šokolaad

Valmistamine
1.  Sega omavahel riisihelbed, pähklivõi, tuhksuhkur ja vanillisuhkur.
2.  Tõsta lusikaga küpsetuspaberile väikesed kogused ja veereta pallikeseks. Aseta paariks tunniks külma tahenema.
3.  Sulata vesivannis šokolaad.
4.  Vala trühvlivormi põhja veidi sulanud šokolaadi, lisa tahenenud pallike ja selle peale uus kiht šokolaadi. Soovi korral võid teha pallikesed ka kihilised ehk kahest šokolaadist.
5.  Aseta valminud munad külma tahenema.
SOOVITUS
* Pähklivõid leiad tavalisest poest, otsi seda ingliskeelse märksõna “peanut butter” järgi, tavaliselt on see kõrvuti šokolaadikreemidega.
* Trühvlite tegemisel on suureks abiks silikoonist trühvlivorm, mis välimuselt meenutab muffinivormi, vaid augud on väiksemad. Alternatiivina võid pähklivõipallid ka niisama sulanud šokolaadi sisse kasta.
* Kui satud paksu ja tükilise pähklivõi peale, sega pähklivõi õliga, kuni see muutub kreemjaks.
MÄRKUS:
* Kogustest valmib 20 muna.
* Ühikutes on arvestatud 2.5 dl mahuga klaasi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee