Küpsetised

Moonistritsel 

Lia Virkus, 31. juuli 2008, 08:57
Moonistritsel.

Koostisosad
TAINAS
25 g Pärm
60 g Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.25 tl Sool
100 g Või
1 tk Muna
100 g Hakitud mandlid
100 g Piim
350 g nisujahu
TÄIDIS
150 g Mooniseemned
60 g Rosinad (rummis leotatud)
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)
1 sl tärklis
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Või
1 dl Tuhksuhkur
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
PEALERAPUTAMISEKS
1 sl Mooniseemned
2 sl Tuhksuhkur

Valmistamine
Taina valmistamiseks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa leige piim, ülejäänud suhkur ja pisut jahu nii, et saad hapukoore paksusega segu. Lase pool tundi  soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vaniljesuhkur, sool, muna ja hakitud mandlid. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase kerkida kahekordseks. Jaga taigen kaheks ja rulli pikliku kujuga nelinurkadeks. Vahusta 100 g võid 1 dl tuhksuhkrut ning määri ühtlaselt mõlemale taignatükile. Sega ülejäänud täidise komponendid omavahel ning määri taignale. Keera tainatükid rulli ja põimi omavahel. Pane ahjuplaadile, lase kerkida. Määri pealt munaga, raputa üle mooniseemnetega. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 - 40 minutit. Kui stritsel pealt liigselt pruunistub, kata see fooliumiga. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee