Kitsejuustuga pitsa kartulipõhjalFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
4. märts 2011, 06:58

Kitsejuustuga pitsa kartulipõhjal

Maitsva ja mureda pitsapõhja võib valmistada kartulist. Kitsejuust teeb pitsatäidise eriti hõrguks.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
300 g Jahused kartulid
1.5 -2.5 dl Piim
20 g Pärm
3.5 -4.5 dl nisujahu
0.5 tl Sool
4 sl Oliiviõli
KATE
1.5 purki (a 400g) Purustatud tomatid
1 tk Sibul
2 -3 küünt Küüslauk
2 tl Harilik pune
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
200 g Kitsejuust
Basiilik (värske)

Valmistamine
Selline põhi on väga maitsev. Jahu ja piima kogus tainas sõltub kartulisordist. Lisa jahu vähehaaval ja vaata, palju seda vaja läheb. Tainas peab tulema sile ega tohi jääda sõrmede külge.Pese koorega kartulid puhtaks ja keeda pehmeks. Koori soojalt ja tambi püreeks. Lisa 1 dl leiget piima ja 1dl jahu ning sega ühtlaseks. Vajuta taina keskele süvend. Sega pärm paari spl. täie sooja piimaga vedelaks ja vala süvendisse. Lisa veel jahu, sega ja jäta 30 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima. Lisa sool, õli, ülejäänud jahu ja nii palju piima, et saad sileda ja ühtlase taina. Jäta veel 30 minutiks kerkima. Taina kerkimise ajal valmista kaste. Selleks haki sibul ja küüslauk ning kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa tomatid (värsked tomatid kasta korraks keeva vette, koori ja tükelda). Kuumuta 5-10 minutit, kuni segu pakseneb. Maitsesta soola, suhkru, musta pipra ja punega. Isetehtud kastme võid asendada ka purustatud tomatikonserviga, mida oled maitsestanud küüslaugu, sibula ja ürtidega, mille segusse võiks kuuluda kindlasti pune. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vormi käte vahel või rulli kergelt jahusel laual 2 ümmargust pitsapõhja ja tõsta vähese jahugaü üle puistatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata tomatiseguga. Laota peale juustutükid. Küpseta 30 minutit või kuni pitsa ääred on kaunilt kuldpruunid.Serveerimisel puista üle basiilikulehtedega. NIPP: Osa juustust võid asendada mõne hea eestimaise riivjuustuga ja lisada vaid mõned tükikesed kitsejuustu. Nii võid kitsejuustu asemel väikeste lisatükkidena sokutada pitsakattesse ka hallitusjuustu, kui tead, et seda kõik sööjad armastavad.