Kalatoitude retseptid

Forell paberis 

Toidutare, 16. juuni 2009, 14:32
Forell paberisFoto: Jaan Heinmaa
Kala ajalehes küpsetamine on vana meetod.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.3 kg Forell või muu suur kala (puhastamata, koos pea ja sisikonnaga)

Valmistamine
Eemalda kalalt pea ja sisikond. Pese ja kuivata kõhuõõs ning hõõru soolaga sisse. Paki kala märjaks kastetud küpsetuspaberisse (kui grilli läbimõõt on väike, lõika kala põiki pooleks). Mässi pakk seejärel ajalehepaberisse. Kasuta pakkimiseks umbes 12 suurt paarislehekülge, mässides iga lehe ükshaaval võimalikult tihedasti kala ümber. Pane pakk otse kustuma hakkavatele sütele. Kui söed on kuumemad, säti see ligidusse asetatud restile. Keera pakil aeg-ajalt teine külg. Umbes 30 minuti pärast, kui kogu ajalehepaber on söestunud, on ka kala täiesti küps. NB! Kala küpsust näitab selgroo hõlbus irdumine.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee