Forell paberisFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. juuni 2009, 14:32

Forell paberis

Kala ajalehes küpsetamine on vana meetod.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.3 kg Forell või muu suur kala (puhastamata, koos pea ja sisikonnaga)

Valmistamine
Eemalda kalalt pea ja sisikond. Pese ja kuivata kõhuõõs ning hõõru soolaga sisse. Paki kala märjaks kastetud küpsetuspaberisse (kui grilli läbimõõt on väike, lõika kala põiki pooleks). Mässi pakk seejärel ajalehepaberisse. Kasuta pakkimiseks umbes 12 suurt paarislehekülge, mässides iga lehe ükshaaval võimalikult tihedasti kala ümber. Pane pakk otse kustuma hakkavatele sütele. Kui söed on kuumemad, säti see ligidusse asetatud restile. Keera pakil aeg-ajalt teine külg. Umbes 30 minuti pärast, kui kogu ajalehepaber on söestunud, on ka kala täiesti küps. NB! Kala küpsust näitab selgroo hõlbus irdumine.