Külm paprika-tomatisuppFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
7. juuli 2008, 07:59

Külm paprika-tomatisupp

Külm paprika-tomatisupp maitseb hästi palaval suvepäeval valmistatuna küpsetest eestimaistest tomatitest. Kõrvale sobivad ahjus krõbedaks röstitud saiad.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Küpsed tomatid
1 tk Punane paprika
1 tk Köögiviljapuljongi kuubik
4 dl Vesi
2 küünt Küüslauk
1 tk Pikk kurk
1 dl Riivsai
3 dl tomatipüree
2 sl Palsamiäädikas
2 sl Oliiviõli
Sool
Suhkur
Must pipar
Hakitud petersellilehed
Jääkuubikud

Valmistamine
Lahusta puljongikuubik keevas vees ning lase jahtuda. Puhasta köögiviljad jalõika väiksemateks tükkideks. Lisa neile ülejäänud supiained, v.a jääkuubikud ja puljong, ning püreesta. Seejärel kalla juurde puljong ja maitsesta lõplikult. Serveerimisel pane igasse taldrikusse jääkuubikuid.