Pavlova koogid maasikategaFoto: Angeelika Kang
Nädala kook
6. jaanuar 2012, 10:22

Pavlova koogid maasikatega

Pavlova tort pärineb väidetavalt Uus-Meremaalt, kuigi austraallased peavad seda endi väljamõeldiseks.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
6 tk Munavalge
4 dl Suhkur
1 sl tärklis
1 tl Valge veini äädikas
TÄIDIS
700 g Aedmaasikad
1 dl Tuhksuhkur
0.5 tk laimist pressitud mahl
2 sl marjaliköör
2 dl Vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
See pealt krõbe ja suussulav ning seest pisut nätske tort on vallutanud kogu maailma maiasmokkade südamed. Tordi sünnilugu räägib, et kui kuulus baleriin Anna Pavlova esines 1926. aastal Uus-Meremaa pealinnas Wellingtonis, inspireeris see üht hotellikokka valmistama beseetorti, mille ta nimetas baleriini auks Pavlovaks.
1. Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades paari supilusikatäie kaupa suhkur, kuni vaht on läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas.
2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tainapätsid. Küpseta 125 kraadi juures 40 minutit. Kui küpsetad suurt beseed, säti ahi 150-kraadini ja küpseta beseed ahju alumisel siinil 1,5–2 tundi. Tõsta serveerimisalusele.
3. Täidise tegemiseks vahusta koor ja maitsesta tuhksuhkruga. Püreeri kolmandik maasikatest ning maitsesta püree tuhksuhkru, laimimahla ja likööriga. Ülejäänud maasikad sega hulka poolitatult. Kata besee(d) vahukoore ja maasikakastmega. Serveeri kohe.