Kiudainerikkad toidud

Maasika-rabarberi plaadikook 

Toidutare, 4. juuli 2008, 09:05
Maasika-rabarberi plaadikookFoto: Jaan Heinmaa
Selle maiusega on vaja veidi vaeva näha, kuid tulemuseks on hõrk kook, milles hapupiimatainas on pandud kihiti sidruniga maitsestatud rabarberi-maasikamoosiga ja kaetud purukattega.

Koostisosad
2 tk Sidrunist pressitud mahl
1.5 dl Tärklis
2.5 dl Suhkur
400 g Aedmaasikad (viilutatud)
600 g Rabarber (kuubikuteks hakitud)
TAINAS
150 g Või
7.5 dl nisujahu
2.5 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
Sool
2 tk Muna
3.5 dl hapupiim
1 -2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
PURUKATE
3 dl Suhkur
2 dl nisujahu
50 g Või

Valmistamine
Sega sidrunist pressitud mahl, tärklis ja suhkur kastrulis. Lisa tükeldatud rabarberid ja maasikad ning keeda keskmisel kuumusel, kuni rabarberid on pehmed (u 15 minutit). Lase jahtuda.
Valmista samal ajal purukate. Selleks sega omavahel suhkur ja jahu. Sulata või ning nirista suhkru-jahusegule, sega ühtlaseks puruks.
Koogitaina jaoks sega nisujahu suhkru, küpsetuspulbri, sooda ja soolaga. Haki või jahuseguga läbi. Teises kausis sega munad hapupiima ja vanillsuhkruga, vala või-jahusegusse ning töötle ühtlaseks tainaks.
Laota pool koogitainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pane peale pool maasika-rabarberisegu. Kata ülejäänud taina ja seejärel maasika-rabarberiseguga. Puista üle purukattega. Küpseta 180° juures 1 tund, kuni kuldkollase värvuseni.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee