Maasika-rabarberi plaadikook
Koostisosad
2 tk Sidrunist pressitud mahl
1.5 dl Tärklis
2.5 dl Suhkur
400 g Aedmaasikad (viilutatud)
600 g Rabarber (kuubikuteks hakitud)
TAINAS
150 g Või
7.5 dl nisujahu
2.5 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
Sool
2 tk Muna
3.5 dl hapupiim
1 -2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
PURUKATE
3 dl Suhkur
2 dl nisujahu
50 g Või
Valmistamine
Sega sidrunist pressitud mahl, tärklis ja suhkur kastrulis. Lisa tükeldatud rabarberid ja maasikad ning keeda keskmisel kuumusel, kuni rabarberid on pehmed (u 15 minutit). Lase jahtuda.
Valmista samal ajal purukate. Selleks sega omavahel suhkur ja jahu. Sulata või ning nirista suhkru-jahusegule, sega ühtlaseks puruks.
Koogitaina jaoks sega nisujahu suhkru, küpsetuspulbri, sooda ja soolaga. Haki või jahuseguga läbi. Teises kausis sega munad hapupiima ja vanillsuhkruga, vala või-jahusegusse ning töötle ühtlaseks tainaks.
Laota pool koogitainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pane peale pool maasika-rabarberisegu. Kata ülejäänud taina ja seejärel maasika-rabarberiseguga. Puista üle purukattega. Küpseta 180° juures 1 tund, kuni kuldkollase värvuseni.
Kommentaarid (0)