Tortide retseptid

Küpsetatud juustutort maasikatega 

Toidutare, 13. juuli 2008, 10:18
Küpsetatud juustutort maasikatega Jaan Heinmaa
Hõrk juustutort, mille võid osaliselt valmis teha eelmisel päeval. Maasikakate valmista aga kindlasti vahetult enne serveerimist.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
2 dl jahu
1 dl Suhkur
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Munakollane
100 g Või
JUUSTUTÄIDIS
350 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
250 g Kohupiim
2 dl Suhkur
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
1 sl Jahu
3 tk Muna
1 tk Munakollane
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
MAASIKAKATE
700 g Aedmaasikad
2 dl Suhkur
0.5 dl Vesi (külm)
1 sl Maisitärklis
1 tl Või

Valmistamine
Põhja valmistamiseks sega jahu, suhkur, riivitud sidrunikoor ja vanillsuhkur. Lisa munakollane ja toasoe või ning sega ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga
tordivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200° juures 10 minutit. Alanda ahju kuumus 175°-ni. Täidiseks vahusta toasoe toorjuust kohupiimaga. Lisa suhkur, sidruni- ja apelsinikoor ning jahu, sega korralikult. Lisa ühekaupa munad ja üksik rebu, pärast igaühe juurdepanekut klopi segu hästi läbi. Sega hulka vahustatud koor ja vanillsuhkur. Vala täidis põhjale ning küpseta umbes 1 tund. Lase jahtuda ning hoia torti soovitatavalt üleöö külmas. Maasikakatteks
püreesta 100 g maasikaid. Sega hulka suhkur, külm vesi ja maisitärklis, vala keedunõusse.
Lase keema tõusta ning keeda 2 minutit pidevalt segades. Võta pliidilt ja sega hulka või. Pane ülejäänud terved või poolitatud maasikad tordile ning vala jahtunud püree nende peale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee