Maasika panna cottaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. juuli 2008, 09:24

Maasika panna cotta

Panna cotta on Itaaliast pärinev kreemjas koorepuding, millel on palju erinevaid retsepte. Siintoodud magusroog saab suvemaitset maasikatest.

Kogus: neljale

Koostisosad
5 dl Vahukoor
1 tk Vanillikaun
0.5 dl Suhkur
3 tl Želatiin
250 g Aedmaasikad
MAASIKAKASTE
250 g Aedmaasikad
2 sl Suhkur

Valmistamine
Püreeri kastmemaasikad suhkruga ja tõsta serveerimiseni külma. Tükelda pudingi maasikad. NB! Jäta 3 maasikat kaunistamiseks. Pane paksupõhjalisse kastrulisse koor ja vaniljekaun. Lase keema tõusta ja kuumuta väiksel tulel aeg-ajalt segades 15 minutit. Leota želatiini 0,5 dl külmas vees 5–10 minutit ning sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Võta kastrul pliidilt ja eemalda vaniljekaun. Sega hulka sulatatud želatiin, seejärel tükeldatud maasikad. Vala puding pokaalidesse, kausikestesse või kohvitassidesse, lase külmas 3–4 tundi tarduda. Serveerimisel vala peale kaste ja kaunista pooliku maasikaga.