Kihiline maasika-biskviittortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. juuli 2008, 06:43

Kihiline maasika-biskviittort

Suvel on maasikatort lihtsalt imeline. Kui tahad kergema vaevaga läbi ajada, võid osta poest valmis biskviitpõhja, kuid omatehtu maitseb kahtlemata paremini.

Koostisosad
BISKVIITPÕHI
60 g nisujahu
60 g Kartulijahu
180 g Tuhksuhkur
5 tk Muna
Soola näpuotsaga
2 tl Sidrunimahl
1 tl rumm
TÄIDIS
4.5 dl Vahukoor
3 sl Suhkur
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
500 g Aedmaasikad
1 sl maasika- või apelsiniliköör
IMMUTAMISEKS
6 sl apelsinimahl
KAUNISTAMISEKS
200 g Aedmaasikad
maasikalehti

Valmistamine
Vahusta munakollased tuhksuhkruga, lisa peenikese nirena sidrunimahl ja rumm. Sõelu hulka nisu- ja kartulijahu ning vahusta veel. Löö eraldi kausikeses munavalged vähese soolaga vahtu, lisa munakollase vahule ja sega ettevaatlikult läbi. Vala segu 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse võiga määritud koogivormi ja küpseta 180° juures 30 minutit (kuni tikk jääb sisse torgates kuivaks). Lase põhjal jahtuda ja lõika kolmeks. Tõsta esimene kiht serveerimisalusele ning immuta apelsinimahlaga. Vahusta koor, lisa tavalise suhkruga segatud vanillsuhkur ja maitsesta soovi korral likööriga. Lõika maasikad pooleks ja kata pooltega neist tordipõhi. Määri peale kolmandik vahustatud koorest ja aseta peale teine põhjakiht. Immuta, kata ülejäänud maasikatega ja teise kolmandiku vahukoorega. Lõpuks immuta ka kolmas põhjakiht, kata vahukoorega ja kaunista pealt maasikatega.