NõgesekeerudFoto: iisver
Toidukordade retseptid
26. juuni 2008, 12:13

Nõgesekeerud

Tervisliku retseptivõistluse 1. koht Eesti toidu kategoorias

Kogus: ühele

Koostisosad
25 g Presspärm
2.5 dl Piim
2 tl Suhkur
1 tl Sool
5 dl nisujahu
1.5 -2 dl täisteranisujahu
1 sl Kõrvitsaseemneõli
TÄIDIS
1.5 dl minut aega keevas vees seisnud ja nõrutatud nõgeseid
1 dl Kooritud kõrvitsaseemned
0.5 dl Riivjuust
0.75 -1 dl kõrvitsaseemneõli
2 tl Õunaäädikas
4 küünt Küüslauk
Sool
10 tk Kuivatatud tomatid
Muna määrimiseks

Valmistamine
Vedelda pärm suhkruga, lisa käesoe piim ja sool. Sõtku juurde jahu. Viimasena lisa õli. Sõtku kuni tainas hakkab kausi küljest lahti lööma.Vormi pall, puista üle jahuga ja lase rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Nõgestel eemalda varred. Kalla peale keev vesi, hoia neid seal max. minut ja kurna. Pigista välja kogu vesi. Nüüd peaks nõgeste maht olema umbes 1,5 dl. Pane nõgesed köögikombaini, lisa kõrvitsaseemned, õli, äädikas, küüslauguküüned ja riivitud juus.Töötle kõik ühtlaseks pastaks, maitsesta vajadusel soolaga Rulli tainas ristküliku kujuliselt. Määri peale nõgesemass ja peeneks hakitud kuivatatud tomatid. Keera rulli, lõika sakilise või terava noaga kettad ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile 15-20 min kerkima. Kerkinud saiad määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 12-15 min. Sellest kogusest saab 2 plaaditäit.