Baklažaani-kiluvormFoto: Sandra Urvak
Taimetoidu retseptid
11. juuli 2008, 13:13

Baklažaani-kiluvorm

Vaheldus grillitud baklažaanile

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
3 tk Baklažaan
5 tk Muna
Jahu
1 purk Purustatud tomatid
300 g tomatipüree
200 g Riivjuust
200 g Mozzarella
200 g Vürtsikilufileed
3 -4 sl Kapparid
4 küünt Küüslauk
Pesto
Sool
Must pipar

Valmistamine
Viiluta baklažaanid pikuti õhukesteks viiludeks. Klopi munad lahti. Haki küüslauk, riivi juust ja lõika mozzarella kuubikuteks.Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kasta iga viil lahtiklopitud munasegusse, siis jahusse ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.Aseta oliivõliga piserdatud kandilisse ahjuvormi kiht baklažaaniviile. Maitsesta soola ja pipraga. Sega omavahel tomatipüree ja purustatud tomatid ning kalla õhuke kiht baklažaanidele. Igale baklažaaniviilule aseta 1 vürtsikilufilee ja 1 tl pestot, mille võid kergelt laiali hõõruda. Puista peale kappareid, hakitud küüslauku, õhuke kiht riivjuustu ja mozzarella-kuubikuid. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige peale jäta kilu-, kappari-, tomati-, küüslaugu-, pesto- ja juustukiht. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25–30 minutit. Juust peab olema pealt krõbe. Võta vorm ahjust välja ja lase vähemalt 10 minutit hanguda. Muidu on serveerimisega raskusi ja maitse pole ka nii hea.