Küpsetised

Ratatouille'i pirukas 

Angeelika Kang, 17. juuli 2008, 08:30
Ratatouille'i pirukas Jaan Heinmaa
Kuulsast prantsuse pajaroast tuletatud pirukas sobib hästi nii suvisele peolauale kui ka piknikule kaasavõtmiseks.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 dl kohupiimapasta
125 g Või
2 dl Jahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
0.5 dl Õli
1 tk Väiksem baklažaan
1 tk Pisem suvikõrvits
1 tk Paprika
0.5 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1 sl Palsamiäädikas
1 peotäis Maitseürdid (nt. punet ja tüümiani)
100 g Kitsejuust

Valmistamine
Taina valmistamiseks näpi või ning eelnevalt segatud jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa kohupiimapasta ja sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ning hoia 1 tund külmkapis. Valmista senikaua täidis. Selleks kuumuta pannil õli, prae viilutatud baklažaani, suvikõrvitsat ja porrut ning tükeldatud paprikat 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk, jätka praadimist 5 minutit. Maitsesta soola, pipra, palsamiäädika ja hakitud ürtidega. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Vala sellele veidi jahtunud täidis ning kata pealt viilutatud kitsejuustuga. Küpseta ahjus 200° juures 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee