Kalatoitude retseptid

Grillitud haugifilee ürdivõi ja küpsetatud köögiviljadega 

Meelis Maiste ja Maido Maiste, 11. juuli 2008, 13:06
Grillitud haugifilee ürdivõi ja küpsetatud köögiviljadega Sandra Urvak
Suviselt hõrk maitseelamus kalasõpradele

Kogus: ühele

Koostisosad
KALA
1.2 kg haugifilee
200 g taluvõi
1 kimp Aedtill
Sool
1 kimp Tüümian
1 kimp Petersell
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
Must pipar
KÖÖGIVILJAD
1 tk Suvikõrvits
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
1 tk Roheline paprika
2 tk Tomat
100 g tomatipüree
Sool
1 tk Sibul
1 kimp Maitseürdid
1 dl Valge vein
0.5 kauna Tšilli

Valmistamine
ÜrdivõiPurusta sibul, küüslauk ja ürdid köögikombainis. Lisa ülejäänud ained (va. sool) koos võiga ja mikserda ühtlaseks massiks.Grillitud köögiviljadLõika suvikõrvits, paprikad, sibul ja tomatid parajateks sektoriteks. Haki juurde ürdid, maitsesta soola ja tšilliga ning lisa veiniga segatud tomatipüreele. Pane segu kuumakindlasse vormi ja küpseta sütel 25-30 minutit. Kõrbemise vältimiseks sega aeg-ajalt. Vajadusel lisa veel veini-tomatipüreesegu.HaugPuhasta haug ja fileeri, kuid nahka ära eemalda. Määri kala lihapool ühtlaselt ürdivõiga ja grilli. Kui pool kalast on valgeks tõmbunud, keera kala teistpidi ja grilli veel mõned minutid.Enne serveerimist määri veel ürdivõiga ja maitsesta kergelt soolaga

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee