Õhtusöögi retseptid

Vegetaarne pikkpoiss 

Angelica Udeküll, 19. juuni 2008, 11:22
Vegetaarne pikkpoissFoto: Daisy Lappard
Sojakohupiima ehk tofu võid retseptis asendada ka tavalise teralise kohupiimaga.

Kogus: kuuele

Koostisosad
300 g sojakohupiim
100 g maapähklid
1 tk Sibul
2 sl Oliiviõli
300 g keedetud riis
100 g päikesekuivatatud tomatid
10 g Basiilik (värske)
0.5 tl must pipar

Valmistamine
Haki sibul väikesteks tükkideks.Purusta kohviveskis maapähklid.Haki päikesekuivatatud tomatid peenikesteks ribadeks.Rebi basiilikulehed väiksemaks.Keeda riis kergelt soolaga maitsestatud vees ja kurna.Sega kõik komponendid omavahel kokku ja maitsesta soola ning pipraga.Vormi massist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil neljakandiline päts ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.Enne pikkpoisi ahjupanemist määri päts hapukoorega kokku, siis püsib see parajalt niiskena. Samuti tasub pätsile näpuga augud sisse teha – kui vorm hakkab kerkima, ei lähe pealmine koorik praguliseks. Kui kasutad õlis päikesekuivatatud tomateid, võid retseptis kasutada ka sama konservi oliiviõli. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee