Sealihašašlõkk kuivas marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
28. oktoober 2008, 11:52

Sealihašašlõkk kuivas marinaadis

Kuivas marinaadis jääb šašlõkk mahlane ja eriti maitsev.

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g sea kaelakarbonaad või välisfilee
4 tk Hakitud sibul
6 küünt Küüslauk
1 kimp Koriander
2 tk Terve sidruni pressitud mahl
1 sl Must pipar
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.5 dl Õli
sool

Valmistamine
Kui kasutad sea välisfileed (karbonaadi), ära soolaga liialda – liha muutub kuivaks. Madalal kuumusel ja suitsuses keskkonnas küpsenud šašlõkk jääb alati mahlasem ja maitsvam kui suure leegiga kiirelt mustaks kõrbenud liha.Lõika liha 4x4 cm suurusteks tükkideks. Pane liha happekindlasse nõusse ning lisa vürtsid, maitseürdid, sidrunimahl ja toiduõli. Sega liha hoolega kätega muljudes, et see võtaks maitsed sisse. Pane liha 3–4 tunniks külmutuskappi marineeruma.Lüki lihatükid vardasse ja küpseta kergelt pruuniks.