Sealihašašlõkk kuivas marinaadis
Kogus: ühele
Koostisosad
800 g sea kaelakarbonaad või välisfilee
4 tk Hakitud sibul
6 küünt Küüslauk
1 kimp Koriander
2 tk Terve sidruni pressitud mahl
1 sl Must pipar
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.5 dl Õli
sool
Valmistamine
Kui kasutad sea välisfileed (karbonaadi), ära soolaga liialda – liha muutub kuivaks. Madalal kuumusel ja suitsuses keskkonnas küpsenud šašlõkk jääb alati mahlasem ja maitsvam kui suure leegiga kiirelt mustaks kõrbenud liha.Lõika liha 4x4 cm suurusteks tükkideks. Pane liha happekindlasse nõusse ning lisa vürtsid, maitseürdid, sidrunimahl ja toiduõli. Sega liha hoolega kätega muljudes, et see võtaks maitsed sisse. Pane liha 3–4 tunniks külmutuskappi marineeruma.Lüki lihatükid vardasse ja küpseta kergelt pruuniks.
Kommentaarid (0)