Linnuliha retseptid

Kalkunišašlõkk 

Priit Toomits, 14. juuni 2011, 07:19
KalkunišašlõkkFoto: Jaan Heinmaa
Taine kalkuniliha vajab marineerimiseks aega. Karri-ingverimarinaad lisab lihale vürtsi ja kuumust.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g kalkuni kintsuliha
1 tk Tomat
6 tk Spargel
3 tk Sigurilehed
2 tk Salatilehed
MARINAAD
0.5 tl Karri
0.5 tl Hakitud värske ingver
1 tl tšilli-küüslaugukaste
1 tl Õli
sool, suhkur
KASTE
0.5 klaasi Maitsestamata jogurt
3 oksa Aedtill
Sidrunikoor
sool

Valmistamine
1. Puhasta kalkuni kintsuliha kelmest ja lõika suuremateks tükkideks.
2. Haki puhastatud ingver ja sega kokku marinaadiained.
4. Aseta kalkunitükid 4–5 tunniks marinaadi.
5. Küpseta grillil.
6. Serveeri koos värske salati, tomatite ja värskete beebi-sparglitega.
7. Kõrvale serveeri jogurtist, tillist ja peenks riivitud sidrunikoorest tehtud kastet.