Lammas lõkkesFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
13. mai 2011, 05:57

Lammas lõkkes

Vaheldus tavapärasele grillimisele. Mõnusalt mahlane lambaliha valmib otse lõkkes.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Lambaliha
200 g Sibulasektorid
8 küünt Hakitud küüslauk
1 kimp Hakitud koriander või lehtpetersell
1 oks Rosmariin
1 tk Sidrunist pressitud mahl
2 tk mündivars
sool, pipar
Õli
2 dl Kuiv valge vein

Valmistamine
Tükelda lambaliha umbes 100-grammisteks tükkideks. Maitsesta liha, hõõrudes seda sidrunimahla, õli, soola ja pipraga.Lõika üks suur ruut küpsetuspaberit ja kaks-kolm suuremat fooliumiruutu. Aseta foolium ja küpsetuspaber kihiti lauale, nii et küpsetuspaber jääb pealmiseks. Tõsta liha küpsetuspaberile. Pane peale sibulasektorid, hakitud küüslauk ja maitseürdid.Tõsta fooliumi ääred üles ja vala lihale vein. Paki liha korralikult ja tugevasti kinni, et pakk laiali ei laguneks. Aseta pakk lõkkesse ja kata hõõguvate sütega.Küpseta umbes 30–40 minutit.