Linnuliha retseptid

Kalkunipikkpoiss seenetäidisega 

Angelica Udeküll, 13. detsember 2008, 08:08
Kalkunipikkpoiss seenetäidisegaFoto: Daisy Lappard
Tugevat kõhutäit pakkuv pikkpoiss on paljude kodude igapäevaroog, aga mida teha, kui tavaline hakklihamaitse kipub tüütama? Vaja on veidike fantaasiat.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g kalkunihakkliha
1 dl Riivsai
2 dl Hapukoor
1 tk Muna
1 sl Sibul
1 tl Piprasegu
1 tl Sool
10 tk Šampinjonid
1 tl Või

Valmistamine
Haki sibul väikesteks tükkideks.Sega omavahel sibul ja kõik retseptis toodud komponendid, v.a seened. Sõtku mass ühtlaseks.Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ja aseta pool massist vormi.Viiluta seened ja prae pannil võis kuldseks.Aseta praetud seened vormi hakkmassi peale.Seente peale aseta teine osa hakkmassist.Küpseta 200 kraadi juures, kuni vorm on küps.Pikkpoisi küpsust saad kõige paremini hinnata termomeetriga – vormi sisetemperatuur peaks olema 60–65 kraadi. Kui termomeetrit ei ole, siis katsu vormi – lihast ei tohiks enam verist vedelikku välja tulla.Juurde võid pakkuda näiteks rohelist salatit ja kappari-ürdikastet.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee