Sealiha retseptid

Küüslaugune sea sisefilee 

Toidutare, 13. juuni 2008, 10:49
Küüslaugune sea sisefileeFoto: Santa Maria
Küüslaugune sea sisefilee

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg sea sisefilee
1 pakk Santa Maria küüslaugumarinaad
8 küünt Küüslauk
Santa Maria Rock Salt kivisoola
Santa Maria Tellicherry pipar
SALAT
1 kimp Põld-võõrkapsas ehk rukola
1 pott Jääsalat
SALATIKASTE
2 sl naturaalne siidriäädikas
1 tl Mesi
1 tl Santa Maria ürtidega salatimaitseaine
6 sl Santa Maria päikesekuivatatud tomatite õli
Santa Maria Rock Salt kivisoola
Santa Maria Tellicherry pipar

Valmistamine
Puhasta liha kelmetest, tee pinnale noaga pikuti väikesed sisselõiked ja suru sinna küüslauguküüned.
Aseta liha kilekotti, kata ühtlaselt marinaadiga ja lase 1–12 tundi laagerduda. Grilli keskmisel kuumusel, aeg-ajalt allesjäänud marinaadiga pintseldades, 9–16 minutit. Maitsesta soola ja pipraga alles pärast teistkordset ümberpööramist.
Serveeri värske salatiga.
SALAT:
Puhasta rukola ja jääsalat ning sega kergelt omavahel. Vispelda äädikat, soola, mett ja ürdisegu, kuni sool on sulanud. Lisa peene nirena õli, samal ajal kastet kogu aeg segades. Tekib paksema konsistentsiga salatikaste, millele võib vajadusel lisada suhkrut, veel õli või äädikat.
Aseta salatid taldrikule, lisa kaste ja jahvata veskist peale musta pipart.