Grillitud seakael grillõligaFoto: Santa Maria
Sealiha retseptid
13. juuni 2008, 10:48

Grillitud seakael grillõliga

Põnevust lisab koostisosana valge viin.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk (a 160g) seakaelatükid
0.5 pudelit Santa Maria universaalset grillõli
1 tk Ananass
1 pits Viin
Santa Maria Rock Salt kivisoola
Santa Maria Tellicherry pipar

Valmistamine
Sega omavahel grillõli ja viin ning kata sellega kogu liha.Aseta liha 4–12 tunniks külma laagerduma. Alkohol tugevdab marinaadi maitset ja pehmendab liha.Lõika ananass pikuti kaheksaks võrdseks sektoriks, eralda tugev sisu noaga ja grilli mõlemalt poolt umbes 3 minutit.Grilli liha keskmisel kuumusel, aeg-ajalt allesjäänud marinaadiga pintseldades, 9–16 minutit. Maitsesta soola ja pipraga alles pärast teistkordset ümberpööramist.Lase lihal umbes 5 minutit tõmmata ja serveeri koos grillitud ananassiga.