Grillitud sea sisefilee ananassiglasuurigaFoto: Santa Maria
Sealiha retseptid
13. juuni 2008, 10:48

Grillitud sea sisefilee ananassiglasuuriga

Glasuurkaste teeb grilltoidu veelgi maitsvamaks, põnevust lisab koostisosana valge viin.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Seasisefilee
0.5 pudelit Santa Maria ananassiglasuurkaste
1 tk Ananass
1 pits Valge viin
Santa Maria Rock Salt kivisoola
Santa Maria Santa Maria Tellicherry pipar

Valmistamine
Puhasta liha kelmetest ja aseta kilekotti. Sega omavahel ananassiglasuur ja viin ning kata sellega kogu liha. Alkohol tugevdab marinaadi maitset ja pehmendab liha. Aseta liha 4–12 tunniks külma laagerduma.Lõika ananass pikuti kaheksaks võrdseks sektoriks, eralda tugev sisu noaga ja grilli ananassisektoreid mõlemalt poolt umbes 3 minutit.Grilli liha keskmisel kuumusel, aeg-ajalt allesjäänud marinaadiga pintseldades, 9–16 minutit. Maitsesta soola ja pipraga alles pärast teistkordset ümberpööramist.Lase lihal umbes 5 minutit tõmmata ja serveeri koos grillitud ananassiga.