Taimetoidu retseptid

Ürdilaastud sinihallitusjuustukastmega 

Toidutare, 10. juuni 2008, 15:13
Ürdilaastud Jaan Heinmaa
Selle asemel, et poest valmis kartulikrõpse osta, valmista ise lavašist maitsvad ürdilaastud. Mõnus näks igaks olukorraks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Lavašš
25 g sulatatud või
Ürdimaitseaine või ürdisool
1 sl hakitud murulauk
JUUSTUKASTE
30 g Pehme või
100 g Sinihallitusjuust
2 tl Valge vein (magusam)
1 dl Hapukoor
1 sl Harilik pune
sool, pipar

Valmistamine
Keera lavašš lahti ja määri sulavõiga. Riputa üle ürdimaitseaine ja hakitud murulauguga. Lõika lavašileht nelinurkadeks ja need omakorda diagonaalselt pooleks ehk kolmnurkadeks.
Küpseta ahjus 175'C juures küpsetuspaberiga kaetud plaadil 5 minutit või kuni laastud on rabedad ja ilusa värviga. Võta ahjust ja jäta jahtuma.
Samal ajal valmista kaste. Selleks töötle toasoe või ja hallitusjuust mikseri või köögikombainiga ühtlaseks vahuks. Lisa vein, hapukoor ja maitseained. Serveeri kastet krõpsude kõrvale.
NB! Vahelduseks võid laaste valmistada ka nii, et sega pealemääritava või hulka kaks purustatud küüslauguküünt. Riputa üle riivitud parmesani ja tükeldatud murulauguga. Lõika lavašš kolmnurkadeks ja küpseta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee