Ürdilaastud sinihallitusjuustukastmega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
1 tk Lavašš
25 g sulatatud või
Ürdimaitseaine või ürdisool
1 sl hakitud murulauk
JUUSTUKASTE
30 g Pehme või
100 g Sinihallitusjuust
2 tl Valge vein (magusam)
1 dl Hapukoor
1 sl Harilik pune
sool, pipar
Valmistamine
Keera lavašš lahti ja määri sulavõiga. Riputa üle ürdimaitseaine ja hakitud murulauguga. Lõika lavašileht nelinurkadeks ja need omakorda diagonaalselt pooleks ehk kolmnurkadeks.
Küpseta ahjus 175'C juures küpsetuspaberiga kaetud plaadil 5 minutit või kuni laastud on rabedad ja ilusa värviga. Võta ahjust ja jäta jahtuma.
Samal ajal valmista kaste. Selleks töötle toasoe või ja hallitusjuust mikseri või köögikombainiga ühtlaseks vahuks. Lisa vein, hapukoor ja maitseained. Serveeri kastet krõpsude kõrvale.
NB! Vahelduseks võid laaste valmistada ka nii, et sega pealemääritava või hulka kaks purustatud küüslauguküünt. Riputa üle riivitud parmesani ja tükeldatud murulauguga. Lõika lavašš kolmnurkadeks ja küpseta.
Kommentaarid (0)