Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. juuni 2008, 13:42

Karamelline pähkli-rabarberikook

Serveeri seda mahlast rabarberikooki ahjusoojalt nagu magustoitu või jahtununa ruutudeks lõigatud koogina. Õhukindlalt karpi pakituna säilib see mahlase ja maitsvana 4–5 päeva.

Koostisosad
PÄHKLIKATE
20 g Või
1 dl Suhkur
100 g sarapuu- või Kreeka pähklid, jämedalt hakitud
1 tl Kaneel (jahvatatud)
TAINAS
80 g Või
2.5 dl Fariinsuhkur
1 tk Muna
3 dl nisujahu
1 tl Söögisooda
0.25 tl Sool
3 dl Hapukoor
500 g Rabarber

Valmistamine
Sulata katteks või, sega suhkru, kaneeli ja pähklitega. Taina jaoks vahusta toasoe või fariinsuhkru ja munaga. Kui mass on kreemjas, sega hulka sooda, soolaga segatud jahu ja hapukoor. Lisa ka tükeldatud rabarberid. Vala tainas 33 x 23 suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning puista peale suhkru-pähklikate. Küpseta 160°C juures 30–35 minutit. Katsu tikuga küpsust: kook on valmis, kui tikk jääb puhtaks. Serveeri kohe soojalt või lase vormis jahtuda ning kummuta siis välja ja lõika tükkideks.
Kogustest valmib 16 tk.