Õhtusöögi retseptid

Vürtsikas pilaff suitsuvorstiga 

Rudolf Visnapuu, 7. märts 2011, 06:39
Vürtsikas pilaff suitsuvorstigaFoto: Sandra Urvak
Suitsuvorstist saab teha maitsvaid võileibu, vorme ja ka pilaffi. Ilusat värvi lisab pilafile hernes, vürtsi aga küüslauk, loorber ja must pipar.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
200 g Suitsuvorst viilutatuna
2 klaasi Pikateraline riis
1 leht Loorber
1 l Kanapuljong
0.75 klaasi Herned
sool, must pipar
Oliiviõli

Valmistamine
Lõika porru ratasteks ja haki küüslauk peeneks. Prae porrut ja küüslauku 2–3 minutit oliiviõlis. Lisa suitsuvorst ja prae veel 2 minutit. Lisa riis ning prae veel 3–4 minutit. Vala juurde puljong, lisa loorberileht ja hauta tasasel tulel 20–25 minutit. Paar minutit enne valmimist lisa herned. Lõpus maitsesta soola ja musta pipraga.